Importanta Analizelor Renale

Importanta Analizelor Renale

Importanta Analizelor Renale – Profilul renal sau analiza de sânge pentru funcția renală este un set de analize medicale care măsoară cantitatea de substanțe specifice din sânge și urină. Printre acestea se enumeră creatinina, ureea și acidul uric. Aceste substanțe sunt produse în procesul metabolic normal al organismului și sunt eliminate prin rinichi.

Importanța profilului renal este aceea că acesta poate indica probleme cu rinichii. Exemplu: insuficiența renală sau boala renală. 

De asemenea, poate fi utilizat pentru a monitoriza evoluția bolii renale și efectele tratamentelor.

Analiza de sânge pentru funcția renală este recomandată tuturor persoanelor. În special celor cu antecedente de probleme renale sau care prezintă simptome precum retenția de apă, umflarea sau scăderea cantității de urină eliminate. 

De asemenea, este recomandată persoanelor care iau medicamente care pot afecta funcția renală, precum medicamente pentru tensiune arterială sau medicamente pentru tratamentul bolilor autoimune.

În general, profilul renal este un instrument important pentru monitorizarea stării de sănătate. Poate ajuta la identificarea și tratarea promptă a problemelor renale. Este important să discutați cu medicul despre necesitatea și frecvența realizării acestui profil, în funcție de starea de sănătate și antecedentele medicale individuale.