Ginecologie

Dr. Claudia Oprea

Medic Specialist

Ginecologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin, inclusiv uterul, vaginul și ovarele. Acest domeniu al medicinei se concentrează pe diagnosticarea și tratarea afectiunilor specifice femeilor, precum și pe prevenirea și managementul bolilor.

Ce este ginecologia?

Ginecologia este specialitatea medicală care se ocupă cu sănătatea reproductivă și sexuală a femeilor. Aceasta include diagnosticarea și tratarea afectiunilor ginecologice, precum și prevenirea și managementul bolilor. Ginecologii sunt medici specializați care au primit o formare suplimentară în acest domeniu și sunt capabili să ofere îngrijiri medicale complete femeilor.

Ce este obstetrica?

Obstetrica este o ramură a medicinei care se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum. Obstetricienii sunt medici specializați care sunt capabili să furnizeze îngrijiri medicale în timpul sarcinii și nașterii, precum și să monitorizeze și să trateze orice probleme care pot apărea în aceste perioade.

Importanța ginecologiei si obstetricii

Ginecologia si obstetricia sunt importante pentru sanatatea femeilor deoarece acestea se ocupa cu probleme specifice femeilor, cum ar fi probleme menstruale, probleme de fertilitate, sarcina si nastere. Aceste specialitati medicale sunt esentiale pentru prevenirea si tratarea bolilor, precum si pentru asigurarea ca femeile au acces la ingrijiri medicale adecvate si sigure in timpul perioadelor critice din viata lor.

Serviciile de Obstetrica-Ginecologie oferite în Centrul Medical Sanovital

Serviciile de Obstetrica-Ginecologie furnizate în Centrul Medical Sanovital cuprind diagnosticarea sarcinii și monitorizarea clinică, de laborator și ecografică a sarcinii, investigarea cauzelor de infertilitate și depistarea la timp a anomaliilor cromozomiale. În această direcție în centru se pot efectua analize de laborator specifice (Fertilitate și Determinări hormonale, Bacteriologie și Serologie antibacteriană, Virusologie și Serologie antivirală) și investigații ecografice de sarcină. Acestea sunt servicii esențiale pentru femeile care planifică să devină mame sau care au probleme de sănătate reproductivă.